Republika Srbija Osnovni Sud u Somboru

Osnovni Sud u Somboru

VESTI

IZMENE U OVERI POTPISA, RUKOPISA I PREPISA OD 01. MARTA 2017.GODINE

Zakonom o overi potpisa, rukopisa i prepisa, koji je usvojen u avgustu 2014. godine, predviđeno je da od 1. marta 2017. godine, u gradovima i opštinama za čije su područje izabrani javni beležnici, poslovi overe potpisa, rukopisa i prepisa pređu u njihovu isključivu nadležnost. 

Shodno navedenom, u Osnovnom sudu u Somboru, počev od 01. marta 2017.godine, neće se obavljati poslovi overe potpisa, rukopisa i prepisa, jer će ove poslove obavljati javni beležnici imenovani za područje grada Sombora i opštine Apatin.

SPISAK JAVNIH BELEŽNIKA

Osnovni sud u Somboru će nastaviti da obavlja poslove vezane za legalizaciju isprava u međunarodnom prometu (APOSTILLE) shodno odredbama Zakona o legalizaciji isprava u međunarodnom prometu ("Sl. list SFRJ" br. 6/73) i odredbama Haške konvencije o ukidanju potrebe legalizacije stranih javnih isprava ("Sl.list SFRJ" br. 10/62-Dodatak: Međunarodni ugovori i drugi sporazumi). 


Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja

PRAVILNIK O POSTUPKU UNUTRAŠNJEG UZBUNJIVANJA U OSNOVNOM SUDU U SOMBORU


JAVNI BELEŽNICI

Za područje Osnovnog suda u Somboru:

1. GORDANA SMILJANIĆ, Mirna br.8, SOMBOR
2. LIDIJA KARANOVIĆ, Arsenija Čarnojevića br.1, SOMBOR
3. MELITA PAPIĆ PASA, Mite Popovića br.8, SOMBOR
4. SLOBODAN SUBOTIĆ, Svetog Save br.2, APATIN

OPŠIRNIJE

 


Obavestenje o 10 Evropskom forumu za unapredjenje vladavine prava

10. Evropski forum za unapređenje vladavine prava
Sprovođenje izvršenja u građanskim stvarima u R. Srbiji: Ostvarivanje pravde
Hotel Hajat Ridžensi u Beogradu, (Milentija Popovića br. 5)

Petak, 11. juli 2014. od 10 i 16.30 časova.

Poštovani,

Ministarstvo pravde RS, zajedno sa Komorom izvršitelja Srbije i uz veliku podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, organizuje 10. Evropski forum za unapređenje vladavine prava, koji se održava 11. jula 2014. godine u Hotelu Hajat Ridžensi (Milenitija Popovića 5) u Beogradu, sa početkom u 10 časova.

Reforma sistema izvršenja u Srbije predstavlja glavnu temu foruma, i deo je projekta Vladavina prava i izvršenje (Rule of Law and Enforcement, RoLE), koji GIZ sprovodi uz finansijsku podršku EU.

Iako novi sistem izvršenja potraživanja u velikoj meri dobro funkcioniše, ipak je potrebno rešiti određena pitanja, koja su se pojavila od uvođenja Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Sa druge strane, jačanje svesti javnosti o pojedinačnim pravima i obavezama i izgradnja poverenja u sistem su, takođe, od velikog značaja.

Učesnici 10. Evropskog foruma za unapređenje vladavine prava će imati priliku da u odgovoru na ove izazove razmotre korake koje bi trebalo preduzeti kako bi reforma sistema izvršenja bila u potpunosti operativna.

Na forumu će se okupiti relevantne zainteresovane strane, tj. izvršitelji, sudije, pravnici, predstavnici ministarstava, poverilaca, privrednih subjekata i udruženja, kao i vodeći stručnjaci iz Srbije i inostranstva.

Rok za prijavu za učestvovanje na Forumu traje do 4. jula 2014. godine.

Ukoliko želite da uzmete učešće na Forumu, informacije o prijavi i načinu prijave možete pronaći na sledećoj Internet stranici: http://www.legalreform.rs/index.php/sr/prijave-u-toku-10-evropski-pravni-i-politicki-forum-izvrsenje-potrazivanja-u-srbiji-pravda-na-delu


Dan otvorenih vrata

Dana 25.10.2013.godine odrzace se manifestacija DAN OTVORENIH VRATA povodom obelezavanja 25.oktobra Dana civilne pravde i organizaciji Osnovnog i Viseg suda u Somboru. Sve zainteresovani gradjani mogu se javiti u sobu 52. II sprat u periodu od 14:00 do 15:00 casova.


Stranica 1 od 3

1 23